Tjolahopp!!!

Sista fredagen man jobbar här nu och det är väldigt blandade känslor måste jag säga... Ska bli skönt att slippa köra fram och tillbaka och in och ut med ungarna i bilen... Men jag kommer sakna dom, jag kommer sakna detta liv... Hur ska det gå att ta farväl av allt?


Livet som singel mamma för en kväll

Fy faan vilken kväll. Fast den har ju faktiskt gått bättre än väntat. Men det har långt ifrån varit smärtfritt. Hämta alla Barna på respektive skolor. Bada alla Barna. Göra middag, göra efterrätt, på med pyjamaser, städa, diska, plocka undan, hålla Barna sams, få alla i säng, läsa saga få dom att stanna i säng.
Påminn mig att aldrig skaffa tre barn....

Mamma, pappa, barn

Eller tja inte riktigt... Ska leka singel mamma med tre barn i 30timmar... Inte alltför pepp kan jag avslöja.. Är orolig över hur Alice kommer sova, ifall dom andra kommer vakna, ifall jag kommer försova mig, ifall jag misslyckas helt enkelt...
Sen är det helg, min sista helg här... Bara en vecka kvar här i Versailles och frankrike

Mysigt....

 
Kulkul.... Två äckliga gubbar mittemot en som tuggat med öppen mun... Inte då jätte trevligt kan jag säga... Och att ena gubben nästan spilla ut min cola över mig gjorde saken inte mkt bättre... Nu kommer jag ihåg varför man reser första klass... För att slippa sånna äckel...
Men tänkte vara ekonomisk men ångrar det lite.
 
Förövning har min mini semester i Nice varit bra. Igår låg jg på stranden hela dagen och det var verkligen inte helt fel. Jag hade trott eller jag hade bestämt mig att det var sista gången jag åkte till Nice, att det var dags att ta farväl men jag inser nu att jag inte alls är redo. Att jag vill tillbaka speciellt tillbringa en sommar där. Jag behöver nog stanna en längre tid där för att kunna ta farväl för att kunna bli trött på staden. Eller kommer verkligen den gå? Jag har ju svårt att ta farväl av Versailles och för hat jag ju varit 6månader. 
Aja hur som helst så kommer jag åka tillbaka till Nice och det kommer nog inte dröja så lång tid heller....

Misslyckat

 
Satan... Jag åkte hit för att ta farväl av staden och allt men varje gång jag kommer hit blir jag förälskad på nytt. Den här staden är så vacker, havet är magiskt och.... Ja jag vet inte... Jag blir alltid så glad över att vara här. Att gå dom här gatorna.
 
Det här var inte sista gången, som jag hade tänkt....
 

Midsommar och Nice

Då har man åkt halvvägs... S typiskt fransmän att duka upp en massa ost och käka så nu luktar det ost i hela vagnen... 

Igår så var det ju midsommar och det firades med grillning hemma hos mig med Josefin och Clement som vi nu äntligen vet att han heter. Vi sjöng helan och drack nubbe till opera och fyrverkerier från slottet. Inte alla som firat midsommar till det.
Innan vår grillning var det avslutning för Barna i svenska sektionen och såklart så åkt vi på det. Dom spelade upp pjäser och läste August Strindbergs dikter och sjöng sånger. Och jag satte ju självklart igång och bölade när den blomster tid nu kommer satte igång. Det lät förjävligt och falskt men det var nostalgi.

Missade mitt tåg till Nice imorse då Clement sa att det skulle ta mindre tid än det gjorde och jag var en aningen opepp på att åka då min vän Steven skrev dagen innan att jag inte längre kunde stanna hos honom. Men jag och Josefin åkte iallafall till Gare de Lyon och med min svenska charm lyckades jag att få en ny biljett utan att betala. Score!
Så om tre timmar är jag i Nice. Inte så jätte stor koll på vart jag ska bo men det löser sig.

Trött tjej

Att hitta ett ställe att vaxa sig på i Paris var näst intill omöjligt... Gick genom halva Paris, eller tja kanske tog i lite granna, men nästan.... Men tillslut hittade jag ett ställe som jag kunde komma in på direkten. Efter det vart det dans i tre timmar så något slut man är nu... Sen så har jag turen imorrn att få kliva upp och börja jobba en timme vid åtta istället för att inte börja förrän 16.00.... Jaa hyfsat less är jag.... Menmen sover har ju inte bort hela dagen iallafall.... Måste bara komma på hur jag ska underhålla mig mellan 9.00 och 16.00. Paris? Kanske.... Får se hur mycket jag orkar...
Nu tänker iallafall jag sova! Godnatt


Allez la Suede!!!!

Drog till Montbauron här i Versailles för att kolla på matchen mellan Frankrike och Sverige.
Helt inställda på förlust går vi in fem svenska tjejer med varsin flagga på kinden på en bar som är fullsmackad med fransmän. Vi fick några roade blickar då fransmännen var övertygade att de skulle vinna över oss. Men redan i de första minuterna blir det spänd stämning då Sverige öppnar väldigt bra och efter det blivit 1-0 då blir det knäpptyst i baren. eller inte riktigt. För där sitter vi fem svenska tjejer som egentligen inte brukar kolla på fotboll och skriker både de ena och det andra bland ett hundratal tysta fransmän.
Och när det väl blir 2-0 jublar vi ännu mer och spänningen höjs yttligare i baren. Vi var verkligen inte populära när vi vunnit. Men det spelar ingen roll för jag är stolt över mitt land!!!;)


Paris och Versailles i mitt hjärta

Alltså det händer gör mycket på en gång så jag orkar aldrig skriva om allt.
Eller jag har ute ens tid då jag försöker ta vara på varenda sekund av dem jag har kvar:/ bara 17dagar kvar!

Isöndags tog jag avsked av Moa då hon åker på söndag så jag kommer inte hinna träffa henne. Det var jobbigare än jag trodde, har liksom inte hängt så mycket som jag hade önskat med henne. Men ändå vr det sjukt svårt. Men ännu värre kommer det vara att säga hejdå till Josefin:/ kan inte föreställa mig en vardag eller helg närmare sagt utan henne.

Ikväll ska vi se på när Frankrike spöar oss i fotboll men vi ska att patriotiska ändå och måla oss i Sveriges färger.

Onsdagen består av att göra så mycket som möjligt och på torsdag är det fete de la musique. Och fredag avslutning i skolan och lördag bär det av till nice tills måndag. Sen är det bara lite mer än en vecka kvar:/


Hip hop L.A style

Slutade sent igår så hade mindre än en timme att ta mig till Paris och min dans.(vanligtvis är jag ledig onsdagar)
Visste att jag skulle bli sen men tänkte att en halvtimme sen inte är nån fara eftersom vi har 90min dans. Men nån hade blivit sjuk på tunnelbanan eller nått så linje 4 åt det håll jag skulle åt stod still. Är inte så bra på att förstå franskan i högtalare än.
Iallafall så kommer jag inte till dans skola förrän det är bara 35min kvar så jag bestämde mig att pröva på dansen efter som var Hip Hop L.A style, och det var en upplevelse! Förstod koreografin rätt snabbt och det var riktigt kul. Synd att jag inte prövat den innan dock!


Ingen rubrik

Haft noll motivation att skriva i helgen kan bero på att jag haft fullt upp och inte riktigt sovit. I torsdags var jag ut med "clement" han som vi inte vet namnet på. I fredags så följde Josefin och Malin med när "clement" och jag skulle spela biljard. Lördagen tillbringades i Paris med Josefin, Malin och Moa, för att sedan åka till Versailles för att fixa oss och fördricka lite.

Vi hade en grym tur när vi kom till tågstationen för det var typ bara en minut kvar tills tåget skulle gå och bo var tvungna att köpa biljetter egentligen men både vakten och hon som jobbade i biljett luckan skrek att vi bara skulle spring och hoppa på. Så det gjorde vi. Sen hade vi lite problem när vi skulle ut men med lite snälla människor kom vi ut.
Vi gick till batofar där vi mötte upp Isabelle och en annan Moa. Så festade vi hela natten.

Söndagen tillbringade jag med Laura och hennes kompis. Vi käkade brunch vid champ elysee och bara tog de lugnt.


Studentider

Tillåt mig gråta en skvätt. En skvätt av avundsjuka. Jag vill oxå ta studenten! (igen) fattar verkligen inte att det gått ett år. Hoppas alla har haft en grym dag och får en grym dag imorrn med! Är det någon dag jag vill göra om så är det just studenten. Det är verkligen något särskilt!


Du gamla du fria

Idag är det svenska nationaldagen och den har firats med jobb i två timmar på morgonen och sedan tacos till lunch och kärleksmums och kaffe till efterrätt.
Idag är det även bara en månad kvar tills jag åker hem. Känns helt sjukt att tiden har gått så fort. Vad har jag egentligen gjort dom här 5månaderna? Känns helt sjukt... Bara en månad kvar av detta liv


Bonjour le monde!

Idag är det tisdagen den 5juni vilket betyder att om 30dagar är det min sista jobbdag. Det är blandade känslor verkligen för det liv man har skapat sig här kommer aldrig komma tillbaka. Men samtidigt vill jag hem till vänner och familj och fortsätta mitt liv här.
Jag läste någon gång nånstans att ett utbytes år är inte ett år utav ens liv, utan ett liv under ett år vilket är mycket riktigt. Nu är jag dock inte utbytesstudent men jag arbetar ett år utomlands och jag skapade ett liv och en Erika i Australien och här ett annat liv och en annan Erika. Men varken Australien eller Frankrike kommer bara glömmas bort så fort det är över, kommer alltid bära med mig erfarenheterna, minnena och alla de möten med olika individer.

Det har varit ett intessant år och lärdomarna har varit oändliga. Kommer sakna att upptäcka nya platser och människor....


Man mår som man förtjänar....

Guess what? Jag gick inte på min kurs imorse heller då jag kom hem klockan 6 på morgonen. Hade jag inte haft jobb nu mitt på dagen hade det gått men jag jobbar ju mellan 11.30 till 15-16 nån gång. Sen vila upp sig lite mer och sedan ridning.

Vi var iallafall med let's call him Arne. Och hans kompisar och fick stanna kvar på baren efter stängning. Gryyyymt;)

Dock skulle jag gått hem eftersom jag hade kurs men va faan... Pratade ju mer franska där än jag gör på mina lektioner;)


Fredag!!!

Äntligen är det fredag och sen helg! Fast har ju turen att jobba några timmar imorrn... Och kurs på morgon...
Är det nån som har nån aning om vad man kan ha för brist på när man är trött och blir lätt utmattad och okoncentrerad? För jag sover bra och äter normalt men jag tror det är nån vitamin eller nån mineral som saknas...

Iallafall så har dagen varit stressig såsom hela veckan... MEN! Ikväll slutar jag vid 18.30! Så då ska jag för ovanlighetens skull gå ner till mig och vila innan jag ska träffa Josefin för några drinkar och biljard. Drar ev in till Paris för att träffa Francois på en bar men jag vet inte om jag pallar...

Nu ska jag fortsätta vika tvätt...

Ha en trevlig helg allesammans!