Dagens...

En bild på dagens...


trött men ack så lycklig!

Egentligen orkar jag inte skriva men måste ändå avslöja att jag äntligen fått ridit! Det gick skit men jag är ändå så lycklig att jag börjar få ordning på ett liv här. Allt blir så mycket enklare, allt går så mycket snabbare när man gör saker istället för att ligga hemma och stirra i taket. Man mår så mycket bättre, så planen för imorrn är.... SIMMA! Sen om jag genomför den eller inte vet ja dock inte

Ingen rubrik

Lat, lat, lat och återigen lat... Slutade för lite mer än en timma sedan och ligger på rummet och gör absolut ingenting alls? Hatar att jag är så lat här och inte är lika produktiv som jg var i Versailles. Var ju nästan aldrig hemma. Funderar på ifall jag ska byta om så jag kan mina Converse och promenera en bit. Fast det är ju faktiskt inte alls lika kul som i Paris...


Hi strangers.... Goodbye friends....

Alltså detta är så sjukt! Man lära känna en massa nya personer och när man börjar knyta starka band åker dom sedan. Hector från spanien var en sjukt schysst kille med det mest galna synen på livet. Nu är det Daniellas tur att åka... En tjej från Mexico som jag så sent som en och en halv vecka sedan började lära känna.
Ikväll är det hennes sista kväll så tur att jag inte ska jobba ikväll så jag kan säga hejdå på riktig.
 

Jag <3 Dig

”Om du ska leva tills du är 100 år, hoppas jag att jag lever i 100 år minus 1 dag, så jag aldrig behöver leva utan dig.” – Nalle Puh

Bonjour tout le monde!

Varit på banken idag för att öppna ett konto, så en massa papper dvs. Det är direkt inte det lättaste att göra då jag efter n timme fortfarande inte har kortet i min hand. Dom ska ha en massa uppgifter om familjen och grejer...

Iallafall så var jag och Fanny förbi svenska affären igår och jg spenderade 16euro på lite svenska saker. Men det var värt varenda litet cent.

Idag äre två lektioner franska som gäller och ev jobb efter det annars ska jag hänga med några franska bekantskaper tror jag.


Finally reached my goal

Även fast jag borde sova nu måste jag skriva ett inlägg! Jag har fått jobb på baren check point!
Måste bara tänka ut vilka dagar jag kan jobba där!


Mer info imorrn om min dröm som kommit i uppfyllelse! Jag har jobb i Nice, Frankrike!


det går bra nu!

Igår kväll var det tänkt att jag och Juliette skulle ha filmkväll men så vart det inte, då min kompis skrev till mig strax innan nio på kvllen och undrade vad jag gjorde, jag svarade att jag inte gjorde så mycket, då frågade han om jag ville jobba då han behövde folk så jag stack iväg på direkten och jobbade på Checkpoint som är en bar. Jobbade som en galning och allt kändes verkligen overkligt eftersom jag alltid velat jobba i Nice och nu fick jag det!
 
Nu återstår det bara att se hur ofta jag ska få jobba :)
 

Måndag, ny vecka

Godkväll allesammans! Ny vecka nya utmaningar och nya äventyr? Förhoppningsvis ska jag bli lite bättre på uppdatera denna vecka.
Gårdagen tillbringades med att hänga på check point på en kareoke kväll med ett glasvin. Sen när det vart för mycket av det goda? så drog vi till stranden för att se om vi hitta några studenter från EF och det gjorde vi såklart. Bernad och Laura med några nya personer. Så vi hängde med dom och hade en allmänt trevlig kväll.
 
Idag så började jag inte förrän 13.10 vilken var tur då det vart världens oväder strax innan lunch. Var som om himlen öppnade sig. Även spårvagnarna stod still. Tyckte lite synd om Juliette som var ute eftersom hon skulle köpa sushi. hon var genom blöt när hon kom tillbaka.
 
Det hann iallafall klarna upp tills jag skulle till skolan. Vilken var bra.
Kvällen ska tillbringas med P.S. I Love You eftersom Juliette inte sett den och en låt från den filmen alltid spelas av Jason på checkpoint när jag kommer dit då jag alltid tidigare tjatat om den.
 
Ha en trevlig kväll allesammans!
 
 
 

Äventyr i Eze Village

Bonsoir le monde!
nu har ännu en dag gått här nere och jag har lärt mig en massa nya saker. Men jag tänkte dela med mig om min och Juliettes tripp till Eze Village.
Vi bestämde oss på morgonen att vi skulle göra något annat än att bara ligga inne på rummet eller irra runt i affärer så vi bestämde oss för att åka till Eze. Så vid frukost bordet frågade vi våran värd pappa hur vi skulle ta oss dit och han sa att vi skulle ta buss 100 mot Monaco, och det gjorde vi oxå.
 
Bussen var fullproppad som de oftast är här och värmen var olidlig. På bussen började en av de andra passagerarna prata med mig och vi pratade på en stund och sedan frågade jag han kunde säga till när vi skulle kliva av då vi skulle till Eze.
Då berättar han att bussen inte går till Eze Village utan stannar nere vid stranden och Eze village ligger uppe bland bergen. Han visste inte ifall det fanns några bussar men han sa att det skulle gå att promenera upp dit.

När vi hoppar av ser vi ett gigantiskt berg och inser att promenera dit upp inte var något alternativ i flippflopp så vi letar runt efter bussar och hittar till sist en som tog oss upp till Eze Village. På bussen började en man från Usa prata med mig, (måste se väldigt snäll ut). Väl framme vid Eze gick jag och Juliette bland de medeltida gatorna och beundrade utsikten däruppifrån. Det var så sjukt vacker. Vi käkade galette på ett crêperie och när vi skulle betala fick vi veta att vi inte kunde betala med kort och självklart hade vi inte cash. så vi fick så vänligt gå ner till "moderna" staden (dvs en massa trappor då medeltida delen ligger på en kulle) och ta ut pengar och sedan gå uppför alla trappor igen. Efter ha tillbringat en halvdag i Eze kände vi oss nöjd och tänkte dra oss tillbaka. Då upptäcker vi en annan buss, 82, som går mellan Eze och Nice.... Mycket smidigare och enklare. Nästa gång kanske det är bäst att göra lite mer reasearch ?
 
 
 

Rätt blev fel

Ingen som helst aning om vart jag är mer än å en buss nånstans i Nice. I områden jag aldrig varit i och nog aldrig kommer vara i. Mitt mål just nu är att komma hem i tid till middagen. Men för tillfället ser det inte lovande ut


Går verkligen på tur för tillfället.... Eller magkänslan iaf. Kände på mig att bussen inte gick åt rätt håll och så rätt jag hade. Frågade ifall bussen gick mot nice centrum och alla bara nejnej det är 10 därborta. Som tur var så hann jag av bussen och hittade till 10an som nu kommer ta mig hela vägen hem! ;)


High on life! Lost in Nice!

Folk måste tro att jag är galen som går runt och småskrattar åt mig själv men jag finner hela denna situationen så rolig! Åkte som sagt förlångt så jag började gå tillbaka från det håll bussen kom från. Men eftersom jag inte visste riktigt vart jag skulle eller nånting så gick jag in på ett café och frågade för säkerhets skull. Men hon sa att det var åt andra hållet så jag fick så snällt gå tillbaka. När jag promenerat i en kvart började jag bli osäker på vart jag verkligen var påväg så jag gick på ett annat café och frågade om vägen. Då visade det sig att det fanns två... En åt ena hållet och en åt andra. Självklart hade jag gått åt rätt håll första gången. De frågade om jag hade bil och jag svarade nej det har jag inte utan att jag går. Då berättar dom att det är 6km dit... Kan ju erkänna att jag kände att moder sjönk lite där... Men så säger en av grabbarna att dom kan skjutsa mig så vi hoppar in i en schysst jeep med musik på högst nivå och åker mot stallet. Kände mig ascool med vinden i håret och solen i ögonen.

Iallafall så släppte dom av mig vid stallet och vi sa hejdå. Så gick jag in till sekretariatet och kvinnan där pratade ju själv klart inte engelska, så efter ett mycket osammanhängande och komplicerat samtal så kom vi fram till vilken nivå och hur mycket det kommer kosta. Sen när hon förklarat hur jag tar mig tillbaka fortsätter mitt äventyr att hitta buss nummer 12 men hittat bara 11 men jag frågade en tjej ifall den bussen gick till Nice och hon svarade ja


Äventyr

Äntligen lite spänning i tillvaron! Är påväg till stallet som ligger ca 50min från Nice. Tror jag iallafall... Sitter iallafall på en buss som är påväg från Nice. Så jag vet iallafall att jag är på är från Nice jag vet bara inte riktigt vart. Men det är just det som är charmen med det hela att vara i ett annat land, äventyret och känslan när man är helt lost. Love it!


Lyckad söndag kväll

Uscha vad dålig jag är på att uppdatera.
Men gör kommer en snabb för att sedan berätta allt nytt imorrn.

Kvällen har tillbringats med Fanny som är min svenska kompis. Jaa, jag hittade en här med... Men jag tycker om det!
Vi satt och snacka en massa över ett glas i gamla Nice. Klickade rätt bra.
Sen så skulle jag gå hem eftersom jag var trött men så passerade vi Wayens och Fanny skulle in och jag kände hur partyfreaken inom mig skrek. Så jag hängde på in. Vi träffa några svenska gubbar som vi snacka med och de bjöd på öl och grejer. Vi hade riktigt kul.

Nu ska jag sova iallafall för jag har som sagt plugg att göra imorrn på min lediga förmiddag;) kram<3


Solig lördag

Jag och Juliette är verkligen sociala med varandra.. Vi sitter helt inne i våra telefoner istället för att snacka med varandra.

Igår ägnade jag, Juliette och en tjej som heter Laura oss åt att först att dricka vin i en park, efter det hick vi på check point och efter det vart det high club där vi mötte upp resten av EF gänget. Jag önskar att jag kunde ligga på stranden och sola idag men jag har plugg som väntar hemma....


Ingen internet hemma

Av någon anledning har vi ingen internet hemma så jag lever även fast jag inte skriver något;) ikväll blir det high club skulle jag tro.

Igår låg jag på stranden hela eftermiddagen och hade det gott


Över lycklig jag är att jag hamnade i b1. Det var precis den gruppen jag hade hoppats på eftersom jag gick a2 i Versailles men gick ju bara halva. Så jag är så nöjd så.

Idag blir det till att leta upp bassäng, ridskola och helst en dans skola med. Men får de hur mycket jag hinner.


Nojjig i onödan

Jag är ju ganska så nojjig av mig. Vilket vissa vet mer än andra.
Igår kom ju som sagt Juliette och vi kommer nog funka ganska bra ihop. Men jag är fortfarande ganska tveksam åt detta att bo med så många, känns som om det inte kommer bli så mycke franska och det är jag ju här för:/

Tog oss oskadda till skolan och tackvare Juliette har jag fått en massa bekanta från Holland då det verkar att invasion av dem...

Om tio minuter kommer vi få svar på vilken grupp vi hamnar i efter testet vi gjorde imorse


AHHHHHH!!!

Hur ska detta gå? Dom har satt mig i en jätte gullig familj men jag ska dela rum med en till tjej från Holland och sedan ska det bo två eller tre killar här med? Det finns ett badrum... Bära eller brista säger jag bara...

On my way!

Up up and away!!!
Måste bara älska wifi på flygplan! Det är hyfsat skönt.

Då var man påväg på riktigt till Frankrike och nya äventyr och vänner. Känns bättre nu när jag väl sitter på planet men jag tror inte jag fattat än att jag åker till Nice istället för Versailles. Att det inte är som förut utan att det är helt nytt. Förutom staden och skolan få jag gick där tre veckor för två år sedan.