nyår och badkaret

lite udda ställe och skriva ett inlägg på men är just nu i badkaret och dricker lite vin för att ivänta 2014 eller tja ska inte stanna här hela kvällen bara ett litet tag till.

jag vet inte om jag skrivit tidigare år men isåfall blire en upprepning.
Det sätt du tillbringar ditt nyår påverkar hur resten av ditt år ser ut.

jag menar att 2010-2011 tillbringade jag i Sundsvall visserligen men jag for runt hela kvällen hann med äta middag med nicklas och johannes, tre fester, hamnen, två barer. Så en jäkla massa farande då jag inte var på alla tre festerna minst två gånger. den kvällen resulterade i en massa farande och en massa nya människor, och vad hände år 2011 då? Joo Nice, Grekland, Australien och Versailles. En massa nytt folk.

Nyåret mot 2012 firade jag i Paris, helt nytt och kände mig lite ensamt. men jag uppskattade att vara själv. och vad hände 2012 joo en massa nya upplevelser men var alltid lite ensam.

Nyåret mot 2013 tillbringade jag min pojkvän, familj men dock inga vänner. Hur har året sett ut då, joo i stort sett har det bestått av pojkvännen och min familj, har inte träffat så många vänner.

Så detta nyår då? Dagen har gått till städning (ihopp om att städa mera) inget stress som jag annars är en mästare på vid nyår (dock så ligger jag i badet än och om två timmar ska jag vara klar) och framför allt ska jag försöka ha trevlig och verkligen VERKLIGEN hålla mig på kort sidan med alkohol ihopp om att här att inte få den sydfranska vanan att dricka så mycket vin som förra året dock bestod av.
Sedan ska jag nu försöka få tag i både familj och vänner för att nästa år ha bra kontakt med båda delarna som har gjort mig till den jag är.

Gott nytt år på er!!!!


23 dec

Nu så funkar datan riktigt igen. Senaste dagarna har det varit julstök och julklappar som legat som prio ett och allt har faktiskt slutat bra, både i dekorations väg och julklapps väg. Härom dagen var vi med i tidningen i Nice Matin

Pyssel med svenska barn

Igår vart det en sväng till svenska kyrkan för att pyssla med barn och Linn. Fick även då mitt halsband som jag skulle blivit krönd med i fredags när jag var lucia av borgmästaren men vart igår istället av prästen. Jätte glad över halsbandet.


Misslyckat Lussebak!

Skulle till att göra lussekatter... Dock vart någonting någonstans fel, dom är jätte fina utanpå men innuti är dom grå och degiga. Dom är stenhårda så jag kan nog ha hjäl nån med dom.
Men snygga vart dom iallafall! Aja nya tag imorgon
 
 

Kaos

Har huvudvärk av färgen och det är kaos i lägenheten och damm och smuts över allt. Men sen så... Kommer det vara fint och kanske kan jag även övertyga Florent att köpa lite nya fina möbler. Hoppas kan man ju alltid

Målare först, sen rörmockare?

idag så har äntligen det börja hända saker med badrummet. eller tja.... Målaren har kommit hit och måla om, fast rörmockaren behöver komma för att reparera skadan först. Eller så kan man tycka ordningen ska vara eller? Jag menar när dom ska reparera läckan måste dom ju ha sönder väggen? Aja inte vi som betalar när det är hyresrätt. Dom gör som dom vill kommer ha fräscht och fint ett tag iallafall

Drömmar som slår in!

Då har allt lugnat sig och jag börjar återfå energi. Helgen har varit ett rent intensivt lucia firande! Riktigt kul har det varit!
Fredagen åkte vi som sagt till Cagnes sur mer för att sjunga i kyrkan L'église Saint Pierre. Vi bytte om på ett hotell som kallas Le Cagnard och sedan bar det av mot kyrkan för Lucia. Ni som varit med lite på sistone vet om att jag äntligen fick min dröm om att vara Lucia. En roll jag knappt vågat önskat mig då Lucia ska vara ljushårig. Men jag tycker man ser fler och fler mörka Lucior vilket jag tycker är underbart!
Iallafall så fick vi ingen tid att sjunga upp oss på och sedan fick vi stå och vänta jätte länge så Borgmästaren av staden var sen. Efter ett bra tag började vi utan han men under tredje sången kom han in och satte sig.
Läste lucia dikten både på franska och svenska och allt gick riktigt bra. Efteråt tågade vi ur kyrkan och ställde upp oss ute för att ta bilder innan vi sedan tågade ner till hotellet genom de mysiga gränderna i Haut de Cagnes sjungandes och ärligt talet fick jag riktig Lucia stämning där på de trånga gränderna. Efteråt vart det glögg och och Lussekatter på hotellet innan vi åkte till Villeneuve Loubet för att äta med mamma, Florent och hans familj.
 
Lördagen började vi i kyrkan Holy Trinity här i Nice för vi sjöng några sånger och hade några barn med i tåget, sedan bytte vi ut de riktiga ljusen mot elektriska och tågade vi ner till Place Massena för att sjunga några sånger där också på en scen. Det var riktigt mycket folk, som stannade och tog kort. Efteråt fick vi polis kortege till spårvagnen som vi klev på för att ta oss vidare till Boulevard Gorbella där vi sjöng två låtar innan vi med kortege igen tog oss till Place du Ray där sveriges konsulat bjöd oss på pizza lite fort då vi var lite trötta medans folk samlades för att ta "facklor" för att sedan efter oss i tåg och polis kortege ta oss till kyrkan Saint Jean Evangeliste där vi bytte ljus igen för yttligare konsert och solo sång och ett lite oförstålig tolkning av Lucia av några franska kyrk ungdommar, Sedan var det glögg och en massa god mat som församlingen hade duckat upp åt oss i ett eget litet rum.
 
Efter allt Luciande vart det middag hos Florent's föräldrar med ännu mera god mat. Dagen efter har jag träningsvärk lite här och var och fortfarande ont i pannan och fullt med stearin i håret efter kronan. Men det var det värt! För att få vara Lucia i ett riktigt tåg, med riktiga ljus gör man bara en gång i livet. Och att få chansen att göra det här, i ett land där det verkligen är nytt och uppskattat var guld värt!
 
 
Luciatåget vid place du ray med italienskt inslag av pizza. men som sagt, Lucia var ju från Sicilien ;)
 
 
Bisous

Mamma på besök

Anledningen till att det inte blivit ett enda ord här på ett tag är för jag har haft min mamma här på besök.
Hon kom i Onsdagskväll och jag har precis släppt av henne på flygplatsen. Det har varit en jätte trevlig long weekend men dock så intensiv.
Vi har shoppat en massa, och jag har bla fått klänning och skor av min kära mamma. Men det bäst har dock varit att få ha min lilla mamma här, det enda som har räknats.
 
En uppdatering om lucia kommer under dagen
 
Bisous

Mamma på besök

Anledningen till att det inte blivit ett enda ord här på ett tag är för jag har haft min mamma här på besök.
Hon kom i Onsdagskväll och jag har precis släppt av henne på flygplatsen. Det har varit en jätte trevlig long weekend men dock så intensiv.
Vi har shoppat en massa, och jag har bla fått klänning och skor av min kära mamma. Men det bäst har dock varit att få ha min lilla mamma här, det enda som har räknats.
 
En uppdatering om lucia kommer under dagen
 
Bisous

2:a advent

Då var det den andra söndagen i advent och det har firas med lussekatt och glögg och lucia träning.
Har även äntligen gjort klart min hyacint kruka eller vad jag ska kalla det. Men min ena hyacint blommar redan, så den står sig nog inte fram till jul.
Ska försöka få igång min kamera för det är så trist att blogga utan bilder....

ingen rubrik

Då vare det lördag igen och har precis fått på mig, ansiktet och kläder för att åka ner till stan för att shoppa lite med Linn. Dvs spendera alla pengarna jag tjänade igår. Funderar faktiskt även på ifall man ska skriva ut några CV och personliga brev att lämna lite varstans... Måste nog suga på den tanken lite mer faktiskt. Kanske inte är så smart att dela ut CVn samtidigt som man roar sig med och shoppa, lite oseriöst kanske. SÅ nee får bli en annan gång...
 
Annars då? Joo hyacinterna växer och jag dagarna krymper. Inte för jag vet vad det har att göra med varandra. Uscha vad jag är yrar just nu. Nää, MOT STADEN!

Härligt!

Åhh vad härligt att få ha kommit ut och jobbat och träffat människor även omdet bara var för en dag! jobbade i en skadinavisk butik med skadinaviska varor och det var jätte härligt och gott! Eftersom det var finlands nationaldag idag så firades des friskt med snittar av olika slag och dryck som kopparbergs cider och annat gott. Förutom lönen så fick jag även två rågmackor med rödbetssallad och köttbullar! Gissa vem som vart lycklig!
 
Andra saker som fanns där var godis i från både sverige och finland, vodka och brännvin, älg, ren och björn, sylter av olika sorter och andra svenska och finska självklarheter. Sill, kalles och knäckbröd står högst på min lista.

Jobbdags!

Gud vad underbart att jag äntligen får göra något! Visserligen är det abra en dag men ska få jobba på Nordic Temtations i Antibes idag. Det kommer bli tio timmar förhoppninsvid så lite pengar får jag in. Inga massor men endå något. Det ska vara öppethus och jag ska funka mer som en värdinna.
För hoppningsvis är det som på julbasar på svenska kyrkan ett sätt att visa fransksvenska personer att jag är arbetsvillig och tillgänglig så fort det är något. Förhoppningsvis ger Lucia oxå något, så länge som inte kommer på min intervju där jag bara är obekväm och osäker.
 
Nee nu ska jag rusa
 
 
Ciao
 
Min Kompis
 

Katter <3

Såg precs denna och hur underbart är inte denna reklamfilm!
Katter är helt enkelt helt underbara djur, så självständiga men ändå så mysiga. Det jag älskar i den här videon är deras nyfikenhet, att de undersöker saker och tar för sig. Och just som antagligen IKEA ville framhäva. Dom känner sig som hemma.
Lyckad reklam måste jag bara säga.
 
 

fransk TV stjärna?

Joo jag hade väl hoppats på det. Eller iallafall göra bra ifrån mig.
Förra veckan så bad Lotta mig att vara med på en intervju om just lucia, och jag tänkte varför inte? Plus att jag nog inte riktigt tänkte att det skulle vara på tv utan i en tidning. När det väl kom fram att det skulle vara på tv tapapde jag nästan balansen.Prata om svensk Lucia tradiion på fransk tv? Är väl inte riktigt min grej men tydligen skulle jag inte prata så mycket utan bara hoppa in ifall det skulle behövas. Så jag svarade ja.
 
Dagen kom, och jag gjorde iordning mig och tog mig verkligen tid för att inte stressa upp mig för mycket. Träffade våran präst och Lotta på stan för att sedan möta upp en annan kvinna. Efter någon timme var det då dags att ta på sig linnet, kronan och tända ljusen. Vi sätter oss på plats och så... tagning...
Lotta började bra och så kom det till ett ställe där hon inte riktigt hörde vad frågan var så jag hoppade in och det flöt på bra tycker jag.
Efter tagningen bytte jag om och så skulle vi precis gå när program ledaren kom och bad att vi skulle göra en ny tagning. För det var tydligen otydligen om det var Cannes eller Cagnes... Bullshit tyckte vi men vi gjorde om det iallafall. Bara det att den här gången var det den andra kvinnan och inte Lotta. Plus att vi fick vänta längre och ljusen började droppa och jag hade ingen huvudduk. Dessutomså började vinden ta i lite så under tagningen så vart min hårbotten bränd av stearinet flera gånger och mot slutet av tagningen kommer den kvinnliga program ledaren fram till mig ber och en sång och trycker upp mikrofonen mot mig. PANIK! för er som känner mig så vet ni att jag inte är nån stark sångare, och jag har precis börjat sjunga och känner mig endast säker på det när Lotta verkligen sett till att jag fått en bra uppvärmning och start. Till min stora skräck insisterar program ledaren och den andra kvinnan från kyrkan att jag ska sjunga, hon påbörjar även Natten går tunga fjät så för att inte verka mer dum än jag redan gjorde så började jag oxå sjunga. Men det kändes inte bra, inte för fem öre... Ville bara sjunka genom jorden, där och då. Försvinna bort från där och då...
 
Första och sista gången jag sjöng på tv det där ;)
 

städdag

Nu är lägenheten till hälften ren. Har badrummet och sovrummet kvar men dom brukar gå fortast.
Vardagsrummet tar längstid med tanke på fågel buren, och idag vart det STOR städning av den med. rengör inte pinnarna varje gång jag städar buren utan jag brukar göra det var tredje gång. Så nu har mina små fyra juveler en ren bur, ett bad och lite nya saker i buren så nu sover dom så gott. Synd bara att jag haft sönder min telefon så jag inte kan få nån bild för dom är verkligen jätte fina. Ska kolla om jag hittar min kamera någonstans.

Bisous

Dröm går i uppfyllelse

En dröm jag alltid haft är att få vara Lucia i ett vackert lucia tåg- Men har aldirg riktigt fått den underbara chansen tills förra året då jag fick vara Lucia i ett tåg här i Nice. Enda problemet var att det var inget riktigt tåg. Det var jag och en annan tjej. Men tackvare den chansen förra året har gett mig äran att få vara året Lucia i något som kommer bli ett riktigt stort jippo här i Nice.
Så det är verkligen en dröm som får gå i uppfyllelse, och sedan nästan det bästa av allt är att min mamma kommer komma hit och se mig uppfylla den drömmen. Klart hade jag velat att pappa hade varit här med men någon måste sköta kontoret hemma. Men han får väl se det på film senare.

Iallafall kommer det bli två dagar fylld av Lucia sånger och ljus och få vara Lucia som jag drömt om sedan liten.


 Bild från förra året

 Hold on to your Dreams