ingen rubrik

Nu jävlar är det dags att bege sig ut på äventyr i Versailles! Ska pumpa River flows in you och virra bort mig och bara va! Älskar verkligen att bara promenera runt utan mål och tappa bort mig själv bland en massa okända människor.
Ska se till att ta lite bilder så jag kan dela med mig av denna stad.


Gott Nytt År på er!

Då vare nyår igen då och från att ha planerat att vara i Australien till att fira med mina vänner i Sundsvall så kommer jag vara här i Frankrike. Hade varit idealiskt ifall jag hade kunant vara i Sundsvall över nyår, har haft några riktigt bra nyår där.
Jag har hört att hur man tillbringar sitt nyår så komemr det kommande året bli och för min del har det legat lite i det.
Mitt nyår för två år sedan var det en massa bråk, tårar och skit. Det året blev turbulent med svek, tårar och sånt.
Förra nyår var galet då de var trerätters med Nicklas och Johannes som dom lagat hemma hos Johannes. Sen bar det av ner till Nasho och Jason hos Tangi, sen vart det Elin's kompis dit Kattis kom för att sedan åka till Andreas i Skönsmon, för att sedan åka till hamnen sen vart det Tandoori sedan tillbaka till Andreas, sedan tillbaka till Elin's kompis för att sedan gå tillbaka till Nasho och Jason. Så mitt förra nyår var väldigt mycket fram och tillbaka, mycke folk och många olika platser. Mitt år har oxå sett ut lite så. Har rest väldigt mycket och träffat en massa nya människor. Inget har riktigt varit genomtänkt heller.


Mätt!

Man vet att man är i Frankrike när man dricker champagne till apertif, äter gåslever till förrätt, dricker vitt vin , anka som varm rätt dricke rött vin, äter grönsallad efter maten och en massa ost och dricker annat rött vin, äter fransk "stubbe", dricker kaffe och avslutar med ännu mer vin... Har haft det riktigt trevligt ikväll men nu är jag helt slutkörd. Imorrn blire mer gåslever och antagligen mer champagne och vin. Pappan här i familjen är en riktig vin älskar tydligen. Kanske kan lära sig något annat än Zumbali nu ;)

Död tjej!

Köra bil i Versailles är en katastrof! Inte nog med att jag ska hålla koll på vilken sida av vägen jag ska köra på (inte helt van vid högertrafik igen) så är det hundra bilar överallt och en bil jag knappt kan köra. Och alla dessa fotgängare! Helt otroligt att jag inte körde över nån eller krockade! Det är rödljus över allt och det är galet i korsningen precis utanför oss. Och gatorna är inte stora. Kommer nog krocka försöka gången i mitt liv här.

Jag och mamman körde till skolan i nån förort eller vad det är nu. Så att försöka komma ihåg vägen dit och hålla koll på alla idioter är verkligen inte lätt. Helt slut i huvudet!

Vart lunch ute på crêperi där jag prövade på traditionella rätten från Bretagne där pappan kommer ifrån, det var nån speciell smet som man gjorde crêpen av och sen var det ost, skinka och ett ägg i, och till det skulle man dricka cider som hade en väldigt speciell smak. Den smakade "bondigt".
Sen efterrätt vart min efterlängtade crêpes med banan och nutella <3

Ikväll blire mer franskt på menyn, då några vänner till familjen kommer. Gåslever till förrätt och anka till varmrätt och nån stubbgrejs till efterrätt. Jag är något skeptiskt till allt då jag varken gåslever eller anka. Hade hellre inte vetat vad vi skulle äta för jag har nog redan bestämt mig att jag inte gillar det. Men får nog klistra på ett leende och äta. Kan ju inte vara värre än kattmaten som jag och Johannes åt i Nice.
Eller... ?

Versailles

Så nu har jag äntligen fått internet oxå så ni kan få lite uppdatering efter att jag lämnade arlanda och Sverige. Sov hela flygresan redan innan planet lyfte sov jag och vaknade inte förrän vi skulle till och landa. 2 välbehövliga timmar. Mamman och barna hämtade mig på flygplatsen i Paris och vi åkte direkt hem till dom. Bekantade mig lite med barnen och lägenheten innan jag gick och packade upp och sov 2timmar till. Sen gick jag upp till familjen igen och hjälpte till lite granna och så åt vi middag. Träffade pappan oxå som är fransk men pratar ganska så mycket svenska oxå. Sen kollade vi på Millenium innan jag drog mig tillbaka till min lilla lägenhet i källaren. Eller lägenhet och lägenhet, det är ett rum med en bädd soffa, ett bord och två stolar, en fotölj, liten tv liten spis och kyl, diskho. Sen så är det ett badrum med toalett dusch och hyllor. Utanför min dörr är det som ett förråd och en dörr till tvättstugan. Där har jag några garderober där jag har mina kläder. Kanske inte världens finaste krypin, men det är verkligen jätte skönt och slippa bo i familjen. Och speciellt i den här, då det är en 18månader bebis och sen så är inte dom andra barna så jätte bra på att lyssna. Så det är väl den enda negativa skillnaden på Australien och här. Barna här lyssnar inte lika bra och ser mig mer som en uppassare än barnen i Australien. Hade en diskussion med Elsa som är den äldsta, 8år, att efter att vi pysslat och grejjat tyckte hon att jag skulle städa upp allt själv för det var det jag var här för. Jag förklarde för henne att jag var här för att ta hand om dom när mamma och pappa jobbar, att jag ska leka och hjälpa till med läxor. Men inte passa upp och städa efter dom. Visst ska jag hjälpa till och städa men absolut inte passa upp på dom som nån jäkla uppassare. Tydligen hade den förra au pairen städat efter dom, men det tänker jag verkligen inte göra! Hon försökte med hota mig med "att mamma kommer bli arg på dig" men det funkade inte. Pratade med mamman när hon kom hem och berättade om diskussionen och vi båda pratade med Elsa, så det vart städning av hennes rum, sedan fick Hugo som är mellan barnet, 4 och ett halvt, oxå städa sitt rum med vår hjälp.

18månader bebisen är hur söt och go som helst. Alice. Hon är i en riktig härlig ålder, fast det tar på orken att ha 100% koll hela tiden på henne och samtidigt försöker underhålla dom andra två.

Kommer jätte bra överens med mamman så här långt, har haft mer konversationer med mamman här under dom här två dagarna än vad jag hade med mamman i Australien under hela min vistelse där. Pappan här är oxå väldigt lättsam.

Även fast allt flytit på här finns det inte många stunder jag inte tänkt på er där hemma. Saknar er redan så sjukt mycket.Trodde aldrig det skulle vara så här svårt att åka, till Australien hade jag ju lätt att åka till hade inte det minsta ångest eller tvivel men nu.... Så fort jag är ensam har jag världens klump i magen och funderar för mycket.förhoppningsvis försvinner den efter några veckor.

Nee nu ska jag ta och borsta tänderna och hoppas på att jag får bort möggelukten ifrån min andedräkt. Tur man inte ska pussas med nån;P










Gate 31

Alltså det här måste bara bara min gate. Åkte till Grekland härifrån, till Australien och nu även Paris. Måste ha nått med att jag reser på morgonen.
Frukosten idag blir drickyoghurt och Ramlösa:)
Känner att jag inte kommer göra världens intryck på familjen, med tanke på att vi inte haft vatten på två dagar har jag inte kunnat duscha. Känner mig inte lite äcklig:( får slänga på mig mössan innan jag går ut och träffar dom :$


Åter igen på Arlanda

Inte ens gått 4månader sedan jag var här sist. Samma parkeringsplats lika sårbar. Fast då såg jag framemot det på ett helt annat sätt. Visst ska det bli kul nu oxå men det känns. Förra gången vare pappa som grina denna gången är det nog jag.
Skulle ha väntat, skulle ha tänkt. Men nu finns det ingen väg ut, dags att cheer up och ta konsekvenserna av att vara naiv :)
Förhoppningsvis finns ni alla kvar när jag är klar med att fara runt<3


Can i just wake up and all this is just a nightmare?

Precis så jag känner. Kan jag istället för att sitta i den här kalla bilen på en rast plats nånstans, vakna upp i min säng? Varför skulle jag komma på den här idiotiska idéen? Ingrid har rätt, jag borde ha lugnat mig lite och verkligen tänkt igenom det. Men jag är ju inte direkt känd för att tänka igenom saker. Men förhoppningsvis ska jag väl lära mig det oxå nån gång


Feeling sick...

Tänkte nog inte riktigt igen mitt beslut att åka igen... Mina tankar velar hela tiden fram och tillbaka. Varför kan jag inte bara sluta tänka på allt och bara kan börja leva ;)


God Jul!

Jag hoppas ni alla har haft en underbar jul! För det har iallafall jag. En massa god mat och en massa fina julklappar. Har nu blivit med iphone oxå, så nu är jag nästan lika grym som min syster. Sen fick jag en reflexväst som jag längtat efter sååå! Vill ju inte bli överkörd när jag är ute och går med hunden eller bli påkörd när jag rider. Nu ska jag ju åka till frankrike men den kommer komma til användning nästa vinter!
Nu tänkte jag gå och lägga mig så det får bli nästa dag! Ska till stan för en sista utgång. Kvällen kommer antingen bli katastrof eller så kommer den bli hur underbar som helst.

Julnaglar

Jaa då var man klar. Ganska nöjd även fast bilen inte är så bra.

SPSK08

Får man sakna våra jul avslutningar vi hade i våran klass så mycket som jag gör? Jag menar allt gott som Johannes kom med ifrån hans farsas bageri och så alla dåliga klipp vi brukade kolla på och våran dans i korridoren. Kan man något annat än sakna det så jävulskt mycket?

Beundrare?

Detta händer inte varje dag!

Fanfanfan...

Varför ska jag alltid göra det så svårt för mig själv? Som om det inte tog emot tillräckligt mycket att åka, så ska jag gå och börja gilla en person oxå. Nu när avresan närmar sig så börjar det verkligen kännas att jag kommer sakna allt här. Varför ska det ta emot mer nu än när jag åkte till Australien? Borde ju ha vant mig vid att vara ensam. Men tydligen så har det bara fått mig att längta till något annat...
Faan...

Julstämningen börjar komma

Har äntligen börjat fått upp tomtarna. Mamma är så petig med vart dom ska stå så jag har inte fått göra det själv och äntligen har jag fått henne att ta sig tid att ställa upp dom. Pappa har roat sig med att baka pepparkakor. Så nu börjar det äntligen bli lite julstämmning i huset! Plus att jag har fått min första julklapp oxå! Fick ett par asfina örhängen så nu är jag riktigt glad!
Själv har jag inte köpt en enda julklapp. Men då får jag försöka lösa på torsdag :S

Vart tog december vägen ?

Stress!

Gahh, hur ska jag hinna med allt innan jag far? Har så många av mina vänner jag vill träffa innan jag åker. Har inte hunnit med nånting nu när jag varit hemma eftersom jag är så lat. Åhh arg jag blir, kunde ha varit lite mer effektiv...

En massa tankar far i huvuet på mig oxå ifall jag verkligen gör rätt och sticker iväg igen. Fast det är ju lättast så...



nån gång i 1an

Leva som man lär

Det är ganska komiskt att när det gäller predika om olika saker så är jag ganska bra, kommer på ganska bra och vettiga saker. Men jag lever verkligen inte som jag lär. Tänk vad livet skulle vara enklare om jag kunde handla som jag lär ut.

Ibland blir inget som man tänkt

Jag och Peter var lite väl kaxiga idag när jag skulle upp på LillOlle. Slängde mig upp på en gång och det resulterade i en stegrande och hoppade häst. Så det var bara att hoppa av fort som faan.. Har nog inte varit så snabb ner till marken sen Tirol sprang mot en timmerbil.
Andra gången var vi lite mer försiktiga och det slutade bra iallafall. Men det kunde ha gått illa om jag hamnat i betong golvet och ev kunnat haft oturen att bli trampad av honom med brodd...
Smurfen på Färsta och jag bara några minuter innan jag far in i hindret och får hjärnskakning, 2009

....

Nu blir jag så där äckligt rädd igen för att tiden går så sjukt fort!
Har varit på 9:ornas Lucia revy i Kälarne och det känns helt främmande att gå in i den där skolan. Och alla känns som främlingar även fast jag gick med vissa i samma klass i 8år. Kan inte ens fatta att det är 4år sedan vi stod där på scenen och dansade runt. Sjukt...
För övrigt tycker jag att 9orna fick ihop en bra revy för att bara vara 11stycken.
Bjuder på lite bilder från våran revy 2007 :P

Love Story