Äntligen

Nu så tror jag att jag har blivit botad :)
Jag tror att jag är över dig och kan gå vidare med livet :)
Funderar på om jag för första gången ska gå på fest själv oxå :) Det är halloween fest på skolan men jag har egentligen ingen kostym men nått hittar jag väl på :)

Sen så har jag och Javier bestämt att vi ska göra en parfotografering. Hoppas det blir av och jaa att resultatet blir bra.

Dagen har varit minimalt intressant för övrigt :)

Ha det bra pussis ciao

tyvärr så äre inte så vackert väder idag :P


Hemma

Det vart bara en liten utgång. Först två vin glas på en spansk club pub nånting :) sen åkte killen hem med sista bussen. Sen hittade jag och eva och den andra tjejen från spanien en trevlig night club/bar men vi hann aldrig till night cluben innan de var tvungen att åka med sista "tram"
Så jag gick vackert hemåt och försökte hålla mig till de större gatorna. Men dock så vare fortfarande raggare och en hade jag med mig hela vägen hem sen insåg jag att det stod en till bil som ville prata med mig... haha så med andra ord måste jag sett bra ut ikväll XD


Tidigare i dag i Monaco :)


Jag är pepp !!! :)

regner öser ner ute och jag har inga varma kläder och jag är ASPEPP!!!
Tycker jag har lyckats hyfsat bra på att göra mig fin ikväll men det får jag inte bekräftat förrän kvällen är slut :) Har tagit exakt 30kort på mig själv för att försöka få ett som ser bra ut men det gick inge bra. Lyckades inte fånga som det ser ut just nu menmen.
Insåg att det itne var nån mening att göra iordning håret för regnet kommer ändå förstöra det total :)
Ska bli kul att få uppleva ute livet här eftersom det vart sån flopp när jag var i sthlm.


Noo way!

Idag efter resan till Monaco var det tänkt att vis kulle ta en kaffe nere på stranden men dom höll på att stänga och vi undrade varför dom skulle stänga så tidigt. och svaret var. "Hurricane" Yey...
det kommer blåsa som bara den och vågorna kommer bli 2.5-3 meter höga :O
ska se om jag kommer kunna få med det på nån bild :)
Tydligen ska det pågå några dagar så nu är jag ledsen iögat...
Come and save me? (A)
Aja Monaco var rätt najs måste jag säga. Fick ett halvt napp men mer vart det inte. Vilken bil han hade ... *dreglar*
Vi var även in en sväng på casionot och sen bara gick omkring i staden. Eva övertalade mig och köpa creps. Så nu gick jag upp några kilon till ...
Det här kommer inte sluta bra...

Nu ska jag sova nån timme eller två för i kväll hade jag och Eva tänkt pröva på nattlivet här i Nice, får se hur det går :)


Nice innan stormen kommer

Monaco


Nu äre dags för sängen :)

Det vart ett sent inlägg vet inte alls avd jag ahr haft för mig framför datan så här länge..
Tänkte lite kort sammanfatta dagen.
Åt sub way macka till lunch nere vid stranden och sen så tillbringade jag ännu en timme där bara genom att sitta och stirra på vattnet och filosofera. Sen fick jag sällskap av vad han nu hette som pratade och pratade och verkade inte alls fatta att jag var helt ointresserad av att prata.
Efter skolan gick jag och eva och tog en kaffe baileys på ett café, och här snålade dom minsann inte på baileysen i glaset :P Efter två timmar vare dags att gå hem och åter få en helt underbar middag av Danielle.
Imorrn så bär det av till monaco så håll tummarna att jag itne tappar bort mig själv ;)


Godnatt :)


Lunch ^^

Fy faan vad lyckad jag är :P
Medans jag skrev förrän inlägget sa jag ju att jag skulle komma ihåg att ta med pengarna :P
Tror ni jag gjorde det? :P nee precis... så det är anledningen till vrf jag sitter här nu för att komma ihåg dem :P
Nu är inte familjen hemma första gången sen jag kom hit så är jag alltså själv ^^
Känns skönt faktisk ^^ så nu ska jag spela hög musik och dansa lite ;)

Herrå ^^

Godmorgon

Då är man redan inne på dag 5 här i Nice och solen skiner på mig^^
Har precis avslutat naglarna mina andra hand idag gjorde bara ena igår vet inte vrf det blev bara så.
Idag väntar en klass 11.20-12.40 sen är inte nästa förrän 14.40... menmen ska knalla runt på stan lite granna heller komma tillbaka hit :) får se hur jag gör.
Åhh vad bra att jag satte mig här för nu kom jag på att jag måste ju ha med mig pengar till att boka resan till Monaco :) kunde ha gått illa de där;) Ska iallafall till Monaco imorrn ska bli riktigt kul.
Nee nu ska jag fixa iordning det sista innan jag drar ut i solen ^^

Bonne Journée ! Bisous


Trött

Jaha då satt jag här igen.. :)
Var ute på en riktigt lång promenad och knallade runt i cirklar i princip. Fick mitt första ragg idag oxå :P 31 årig fransman som inte fattade att jag inte riktigt var sugen på han. Menmen efter en kvart vart jag av med han.
Sen kom en annan gubbe och började prata med mig men jag låtsades iställe inte fatta nånting. Sen när jag var helt vilse och förvirrad, då började de i min ålder försöka prata med mig. Hmm undra om jag ser bättre ut om jag är helt vilse och förvirrad. värt att undersöka ;P

När jag gick längs stranden slog det mig att världen är bra stor ändå. Jag menar på andra sidan havet långt långt borta i Afrika är tre av mina klass kamrater och framför mig lång lång borta på andra sidan av jordklotet har jag två klasskamrater till. Hmm... nee nu ska jag sluta yra.

Pratade även med Jehovas vittnen men dom verkade inte ha nått intressant att berätta...

Jag såg en hundaffär som jag ska gå in i nån dag för att se om jag hittar nått sött till Joker. Jag vill bara köpa saker till honom hela tiden känns det som :S

På lördag ska jag åka till Monaco, tyvärr blir det inte att hyra bil som jag tänkt men det är helt ok att åka med EF dit oxå :)

Nee undra om jag ska göra nått åt mina naglar? Måla dom lite granna...

Ni får ha en så trevlig kväll allesammans :)

Ciao



Vad gör jag fortfarande här?

Att det ska vara så svårt att gå ut och hitta på nått... hmm tror jag ska fräscha upp mig lite ta kameran och gå ut och irra runt på stan och sen när jag tycker att jag är tillräckligt vilse kan jag börja försöka hitta hem :)
Hmmm sounds like a plan?


Tjatja ...

Har precis kommit tillbaka från skolan. Det är jätte fint väder så jag måste komma på nått att göra :/ Sätta mig nere vid stranden och bara chilla eller kanske göra något annat vettigt? :)
Hmm det är svårt när jag inte varit så på att skaffa vänner, men man skulle ändå inte kunna haffa nån eftersom alla har olika lektioner hela tiden :/
Så vad ska man göra? :/
Sova skulle inte vara helt fel men det går ju inte...
Aja får försöka hitta på något...


See u soon ;)


Bonsoir

Jaha då var man hemma igen efter en lååååång dag :)
Har haft 3timmar längre än mitt schema idag. och då undrar ni säker varför. och det ska jag berätta för er :)
Eftersom jag glömde fylla i hur många år jag läst franska, smart som jag är, så trodde dom att jag var nybörjare och bara chansade på testet. Så jag har blivit satt i en egen klass med tyskan Eva som är helt nybörjare, men jag insåg redan igår att jag inte hörde hemma där. Så idag var jag på mina schema lagda francais general lektioner på morgonen men även på den "riktiga" gruppen i den nivå som vi läser.
De saker som vi gör där har jag redan gjort tidigare men eftersom läraren bara pratar och förklarar på franska är det ändå svårt. Min nya lärare tycker att jag borde flytta upp till nästa nivå eftersom jag redan kan allt men jag känner mig nöjd i denna nivå eftersom jag har redan problem att prata i denna och ska jag flyttas upp ett steg komemr det förväntas mer av mig. Så vi får se hur det blir om nån vecka eller två ;)

På lunchen åt jag och Eva och tre spanjorskor på Sub Way. enda problemet är att Eva oxå pratar spanska så jag får försöka förstå så mycket jag bara kan med min lilla spanska :)

Sen efter skolan tog jag och Eva en cafe au lait vid stranden och satt och pratade om en massa, på engelska så klart ;) Efter det så följde jag med henne till tram station så fick jag se själva "centrum" av staden. Sen gick jag hemmåt själv var vilse ett tag men hade på något sätt ändå koll ;)
Jag börjar trivas att vara själv. Kanske för att jag börjar vänja mig och börjar kunna uppskatta det. Se fördelarna i det. jag kan göra precis vad jag vill. Gå precis vart jag vill. Det är hur skönt som helst.
Innan har jag alltid varit beroende av andra och det här utvecklar mig verkligen. Så jag är jätte glad att jag har fått denna möjlighet.

Jag gjorde även mitt första inköp idag :) CHOKLAD! :) MMMMMmmmm. Sen så har jag faktiskt PRATAT med min värd familj idag vid matbordet. Eftersom de tror att jag iten kunde nå franska när jag kom hit tycker dom att jag har blivit jätte duktig :) Haha dom skulle abra veta att jag har läst franska i 6år ;P
 Nee nu ska jag lyssna på svensk musik och bara ligga och lata mig ^^

Vart dessvärre inga bilder idag men jag laddar upp en bild ifårn igår istället^^

Ha en trevlig kväll :)


Pussis 


Skolans "uppehålls rum" på andra våningen :)

Godmorgon :)

När jag stod och sminkade mig för 10min sen så började jag må jätte dåligt. Eller jag vart yr och det kändes som om jag skulle svimma. ingen skön känsla... Men jag ska pallra mig bort till skolan ändå för när det blir så här i sverige så brukar det i de flesta fall gå över. Vi får se :)
Tror jag ska lägga mig och vila en stund jag mår inte bra :S


Nee nu räcker de...

Nu är det nog dags att sova för min del. Börjar ju som sagt tidigt imorrn och ska gå en extra lektion på eftermiddagen bara för att se ifall den gruppen passar mig bättre.
Har gjort iordning mig för sängen och gjort vår lilla s.k. "läxa" tills imorrn. inget över drivet svårt :P
Nästan pinsamt att jag sitter och gör sånna uppgifter menmen vad ska man göra? :P
Godnatt på er allesammans, ska försöka slita mig från min kära dator nu.


P.s. Kollade på statestiken idag haha coolt att det har ökat så pass mkt idag :P undra om det kommer hålla i sig eller dö ut snart? Aja time will tell

Ciao


Trött tjej...


Godkväll allesammans :)

Efter att ha halvsovit efter en underbar middag och ett äventyr på stan lyckas jag äntligen göra ett inlägg.
Idag hade jag min första riktiga skol dag som börjades av Vocabulaire lektion som gick jätte fort. tiden bara flög förbi. Nivån är väl rätt med tanke på att jag inte får ur mig franska är det bra att ha det lätt.
Den lektionen följdes av en låååång rast som jag tillbringade att ta kort på mig själv och omgivningen i ett uppehållsliknande rum.
Sen var det dags för jeux de rôle. där märkte jag stor skillnad på språk kunskaperna. Jag har lättare för att skriva och när vi skrev en dialog märkte jag att jag låg ganska högt över ribban i klassrummet. Men som sagt dom är nästintill nybörjare. Men jag önskar att jag ahde lika lätt för att prata som för att skriva
Aja efter det följde två lektioner francaise General. hmm...
Visst förstår jag att jag måste gå i lite lägre klasser än jag egentligen ska vara men hallå? Je m'apelle och länder och siffror? det lärde jag mig i 6:an...
Men så här har dom tänkt... att denna vecka ska jag och den tyska tjejen som är helt nybörjare på franska va en klass för sig och jobba ikapp andra gruppen på samma nivå... jätte bra tänkt men! jag är bara här två veckor och lektioner om hur man presenterar sig och hur man räknar, tror jag att jag står över...
Men jag ska iaf kolla in den andra gruppen imorrn och om det känns bättre börjar jag där. Vill ju ha ut nånting av att jag går i skolan när jag egentligen ska jobba...

Efter skolan täntke jag utforska staden lite granna. Jag gick ner till stranden som det var 20meter till :P sen gick jag en bit längs strand promenaden. sen fick jag den brillianta idén att virra in bland husen.
ibörjan var det kul att vara vilse jag gick där och lunkade på. gick och tjuvlyssnade på två svenskor framför mig och sen vart jag jätte kissnödig.
"men det är lugnt" tänkte jag "för jag vet ju vart jag är jag behöver bara följa denna väg hit åt så kommer jag fram"
hmm gick ju bra. Såg hotel gonou som ligger bara en gata nedanför där jag bor... men vad som hände fattar jag inte riktigt. Jag gick åt rätt håll där jag bor, jag måste ha sett huset men lik förgäves kommer jag helt fel och hamnar helt fel.
As kissnödig och vilse irrar jag omkring i Nice... tillslut en halvtimme efter att jag varit precis utanför där jag bor kommer jag dit igen... Hmm Jessie kanske har rätt att jag är blond? :S
Kan säga att det var jäkligt skönt att kissa sen när jag kom in

Nee nu äre dags att göra iordning sig för sängen.
Lägger upp lite foton från mitt äventyr idag...

Pussis Ciao







Ett onödigt och kort inlägg

Nu tittade solen fram ^^
Vet att det inte syns gardinen men den har iaf hittat sin väg ut ur molnen ^^
Och varmt kmr det säkert bli, nu är Erika lycklig

Godmorgon :)

Jaa då var man vaken, fixad och matad. Jag har avnjutit tre olika sorters choklad med mjölk... Hmm vad tjock jag kommer bli.
Inatt var det mycket enklare att sova och sängen är så skön att jag knappt tar mig upp på morgonen.
Funderar på ifall jag ska gå lite tidigare härifrån och kolla runt lite i stan. Börjar inte förrän om en timme och det tar typ 5-10min att gå till skolan. Nu ljög jag. Typ3-5min. eller ja 300meter har jag dit. Eller jag kan filma samtidigt som jag går så kan ni få se min väg till skolan jätte kul... Hmm kanske inte...
Åhh vad jag yrar, dags att sluta nu kanske.
Här kmr iaf en bild på dagens schema.


Då vare dags

jaha då var klockan äntligen så att man får sova ^^
har avnjutit en jättegod middag och sen har jag suttit vid datorn och kollat på franska kanaler. Alltid lika kul :)
Imorrn är det förhoppningsvist finare väder så det blir lite äventyr på stan. Men det ser ljust ut eftersom jag såg några stjärnor när jag drog ner "rullgardinen" av stål :P
får hoppas på en lugnare natt inatti
Godnatt allesammans ^^

bild från förra året







Facebook

Hmm skumt...


Måndag

Jaa idag var man då till skolan. Fick springa i regnet för att försöka hitta dit men till slut så kom jag rätt. Han som är director för EF skolan här är svensk så jag fick prata lite svenska^^ yey ^^
så gjorde vi provet där jag glömde fylla i hur många år jag läst franska.. hmm kanske drf jag är placerad i den nivå som jag är, eller så är jag helt enkelt så dålig^^
När jag kom hem igen så fick jag te och biscuits, MMMMMM! :D jag kommer bli bortskämd här.
Måste bara tuffa till mig lite så jag kan prata med värdfamiljen. Det har inte riktigt släpp :P
Menmen har treveckor på mig^^



Jag vet inte ja men jag tkr jag har passerat denna sida för länge sedan :P


En France

jaha nu får det bli en slags reseblogg i tre veckor som jag är här i Nice. hoppas du inte misstycker ;)
Jag åkte iaf från arlanda imorse med sas hit till Nice. resan gick bra lite många ungar bara.
Sen på flygplatsen letade jag upp en txi som tog mig hit där jag ska bo.
Familjen är underbart trevliga och består av ett äldre par som inte pratar engelska. great... :P nu måste jag ju använda mig av franskan som jag kom hit för att träna
fast den punkten har inte fungerat så bra idag.
För det första har jag inte haft franska på flera veckor då vår lärare har varit sjuk men det låter som en annan franska. efter några timmars lunch så gick jag och la mig för jag vart så trött. sen vart det lite lättare att förstå.
Men jag håller mig till. oui, non, merci, bon, bien eller några få meningar. jag är väldigt blyg av mig när jag pratar franska har jag märkt:S men det är väl för att man inte behärskar det alls.
Spanska har jag iaf pratar eftersom det och engelska är det enda som kommer ur mig när jag öppnar munnen. hoppas det blir bättre några dagar framöver.
Nu ska jag sova ska på EF skolan imorrn men det ska bara vara 300meter härifån.
Bon soir!
här kommer bilderna på rummet jag har och mitt alldeles egna badrum ^^