Ingen rubrik

Bonjour tout le monde!
Idag är det fredag men jag är inte lika överlycklig som jag borde vara. Helgen är ju egentligen veckans höjdpunkt. Men den här helgen består av plugg och så är jag barnvakt imorrn kväll. Förhoppningsvis med Isabelle.

Måste snart åka till Ikea igen och fylla på mitt svenska mat förråd, får se vilken dag jag hinner med det.


Våfflor

Gjorde våfflor till lunch ihopp om att lindra hemlängtan jag har fått:/ men icke vart bara värre...
Aja nu ska jag ta mitt plugga och lägga mig i parken


Ingen rubrik

Måste bara få skryta lite. Skulle ut och springa för första gången i tio minuter en kvart tänkte jag till och börja med. Men eftersom jag inte vill att nån ska se mig när jag springer prövade jag en mindre befolkad väg i slottsparken. Och det resulterade i springning eller Tjaa ok... Mycket sakta joggning i 45min, men ändå! 45min?! Jag som håller på att avlida när jag håller på att missa metron eller tåget och måste spring tio meter... Men idag förvånade jag verkligen mig själv, finns kanske lite kvar av konditionen jag hade som liten;)


Balett

Ikväll har jag då varit på min första balett. Och det bar tydligen inte vilken balett som helst utan den duktigaste i Paris. Det var verkligen jätte fint och jag hade jätte trevligt. Något jag skulle göra om om tillfälle ges;) nu ska jag ta och hoppa isäng för imorrn är planen att köpa färsk baguette på morgonen;)


Måndag kväll

Känner att jag varit väldigt produktiv idag faktiskt. Hunnit med en massa även fast jag vaknade så sent.
Städa först rummen i en timma innan jag cyklade iväg och simmade 35min, cyklade tillbaka och gjorde lunch och små städade samtidigt. När jag ätit klart så vart det yttligare en timmes städning hos familjen och en halvtimme hos mig innan jag var tvungen att gå och hämta Alice och Hugo. Gjorde läxorna med Elsa innan jag gav Alice mat och sedan hann jag med att göra kvällsmiddagen eftersom jag jobbade övertid.
Nu på kvällen vart det lite grammatik plugg men itne mycket för det går verkligen inte in nått i huvudet ikväll. Så jag ska göra mig en kopp te och belöna mig med att läsa i min svenska bok<3

Imorrn kväll blir det balett med mamman och äldsta dottern. Blir intressant!



Dag för uppdatering!

Godmorgon alla glada! Slänger in ett inlägg innan jag börjar jobba!
Fredagen var en bra men dålig dag allt gick bra sen gick allt fel. Barna vart omöjliga och jag och mamman bara yod och stirrade på varandra. Gick sedan ut med josefin, malin, moa och karolina och kvällen började bra och jag trodde faktiskt jag skulle få en bra utgång men neee... Kvällen slutade med att jag josefin och malin to en taxi hem till versailles. Hmm surt... Kommer göra ett sista försök att gå ut i paris till helgen blire inge bättre får jag göra något annat för pengarna som går åt på helgerna;)

Lördagen tillbringades i parken i min strävan att bli klar med boken och igår blev jag äntligen klar. Så nu ska jag bara se till att jag antecknat allt sen så kan jag iallafall lämna tillbaka en bok.
I lördags kväll var jag och red som vanligt, fick en ny häst och det gick verkligen inte bra i början men sen så! Då kom nog ryttaren fram i mig;)

Igår fick jag svar på tentan jag gjorde i torsdag coh jag fick Vg! Hur lycklig som helst! Även fast den inte var så svår och att alla andra säkert oxå fick högt betyg så är jag nöjd!

Idag är ännu en dag när solen skiner och vädret är helt underbart ute. Men måndag är ju som sagt städ dag så solen får vänta. Nee dags att sätta igång nu;)
Ha en bra dag allesammans


Lediga Torsdag

Blev ledig idag, hade hoppats på att jag skulle ha turen att bli ledig fredag istället så hade jag kunnat åka nånstans över helgen men så vart det icke...

Så denna dag har tillbringats med min första tenta som kändes bra men man får se vad resultatet blir, sen blev det läsning av min franska roman i slottsparken. Vädret var helt underbart idag, låg i shorts och linne och fick lite sol på mig.


Onsdag

Idag tog jag mig en riktig promenad i Paris. Från Eiffel tornet till Marais där jag snurrade runt och letade efetr dans skolan men hamnade till slut i Bastille och insåg att det var hopplöst, så jag återvände till Versailles för att göra iordning mig inför ett glas med Josefin och hennes besök från sverige på katten.


Trött chey

Åhh vad trött jag är och ändå är dagen inte över. Sen så har jag franska kurs oxå. Idag var det karneval på skolan förstår inte riktigt vad det var för karneval och varför men karneval var det iaf. Så under tiden som hugo var i skolan stod jag och isabelle och pratade och försökte förstå vad som hände. Ungar och folk överallt och ingen riktig ordning.

Imorrn är jag ledig så en tur in till paris blir det allt. Sen så är jag ledig på torsdag oxå så det blir nog en tur in då med;)
Nee nu ska jag fortsätta jobba. Ha en bra kväll allesammans!


Ingen rubrik

Härligt solen tittade fram lagomt till att jag vart klar med städningen av barnas rum och min studio. Så man kanske ska se till att slänga på sig nå bättre kläder för att sedan sätta sig med en kaffe nånstans i solen?


Söndag

Då har ännu en vecka gått och det är bara att ladda om för en ny.
Igår efter ridningen vart det några glas med Josefin på katten. Inte helt fel. Idag vart det lunch hos familjen. En lunch som sträckte sig fram till tio. Som jag tidigare har nämnt så har familjen planerat den här lunchen ett tag nu för att jag skulle få träffa pappans gudson som är 22. Jätte trevlig kille det lilla jag pratade med honom. Blir ju lite blyg när det kommer till och prata franska men förhoppningsvis är det en kontakt jag kan utnyttja för att stärka min franska.

För övrigt så har jag fått reda på att Steven jobbar typ hela veckan kg är ledig så det blir inge Nice då:/ men jag ska se om jag hittar nått annat kul att göra. Påsken ska jag iallafall tillbringa med familjen i Bretagne. Så jag får se det oxå;)

Nee nu ska jag sova och ladda inför en ny arbetsvecka bestående av tre arbetsdagar;)



Bilden är gårdagens kvällsoutfit;)


Nytt Nytt Nytt Nytt


Shopping!

Sitter just nu nu och vilar mina stackars fötter efter en halv dag på la defense. Har lyckats göra av ledd 200euro på vår kläder och inte ett enda plagg är svart! Gissa om jag är lycklig?! Dessvärre har det inte blivit några skor. Får bli en annan dags uppdrag! Nu ska jag hitta nått ställe att käka på innan det blir hem och ladda om för ridningen!


Godmorgon världen!

Idag väntar en ny dag med nya äventyr! Dock hänger regnet i luften så det blir nog en shopping/plugg dag:)


Fredagsmys

Fick sällskap under mina 2timmar som barnvakt av Josefin. Vi käkade chips och drack vin och kollade på Happy Feet. Kan man få ett bättre jobb?! ;)
Sedan satt vi nere hos mig och snackade skit och kollade på störda filmer.

Imorrn blire franska kurs som vanligt så fråga mig inte varför jag inte sover! Dumma mig! Och inga bananer har jag heller till min frukost för jag fastnade framför Ronja Rövardotter när Hugo kollde på det så jag gick aldrig ner och köpte det när jag slutade. Imorrn blire Paris antagligen beroende på vädret. På söndag iallafall ska jag på "blind date"... Haha eller nästan.... Mamman i familjen tänker nog försöka para ihop mig med Jaques kusin barn eller nått. Det blir iallafall lunch hos familjen med honom. Kan bli intressant... Mat har jag aldrig tackat nej till iallafall. ;)

Nee nu ska jag se till och få några timmars sömn. Nattinatt


Slutkörd!

Är helt slut i kroppen... Har gått tre timmar powerwalk idag med barnvagnen. Men det har varit så härligt väder idag<3 helt underbart med vår och gå i linne och få sol på sig! Längtat!
Ikväll blire nog barnpassning men Josefin tänkte komma över och göra mig sällskap. Sooo nice!

Förövrigt idag så har jag gjort den snyggaste parkeringen hittills idag;)


Snart helg!

Då vare fredag igen. Och det är en helt underbar fredag hittills för solen skiner ute och jag är full av inspiration till livet. Huvudet går på högvarv då anmälningen till universitet öppnade igår och jag måste fundera ut vad jag ska söka. Jag har nog nästan bestämt mig att jag inte kommer stanna här i Versailles även fat jag stortrivs och verkligen har skapat mig ett "bra liv" här. Så räcker nog ett halvår åt denna stad. Finns mer och se där ute i världen!;)


Paris, j'aime<3

Idag var faktiskt en helt underbar dag i Paris. Åkte in strax innan lunch till La Defense för att införkaffa lite vårkläder men ändrade mina planer så fort jag klev av tåget. Gick istället och köpte baguette och satte mig sedan längst upp på trappen vid Grande Arche. Satt och plugga/åt där och spanade lite men vart avbruten av Josefin som hade slutat skolan så vi drog till Concorde och sedan tuileries där vi köpte glass. Efterlängtad glass!

Vart sedan bråttom att hämta barnen och sedan vart det övertid ikväll så.... Inge svettispass... Men mer pengar ;)


En bra dag blev en dålig dag

Hatar verkligen när det går från att ha varit en jätte bra dag till en rent utav skit dag. Eftermiddagen har varit full med gap och skrik och griniga barn. Men hann och få lite ordning och lugn innan pappan kom hem iallafall.

Ska ta mig ett välförtjänt glas vin och sedan sätta mig vid alla mina franska böcker och se ifall jag kan få in nått i hjärnan eller om den är helt död efter dagen.

Ciao


Vårkänslor!!

Nu jäklar är det vår! Solen skiner och det är så passa varmt att man kan gå utan jacka. Åt premiär glassen idag med Barna i slottsparken. Men med våren kommer oxå vår känslor. När jag ser alla lyckliga par kramas eller gå och hålla handen börjar jag känna att jag vill oxå! Hålla handen med någon eller ligga i gräset och kramas. Nån frivillig?;)