Hemlängtan

En av de saker jag mest saknar är ju såklart familjen, vännerna och djuren. Men även svensk mat! Fått avnjutit en tunnbröd macka med svensk medvurst så här på morgonen och det var verkligen inte helt fel!


Woho!

Tog en spring/powerwalk runda och jag har lyckas korta ner tiden ganska mycket. Känns bra. Tog och gjorde lite sit ups och grejer här hemma oxå och 40min streching så nu kommer jag sova gott;)


Disneyland Paris, j'aime<3

Vet inte ens vart jag ska börja om gårdagen. Vi åkte in till Paris där vi mötte upp Laura och senare Erwaan som är Tangis kompisar.
Vi gick först på studio parken, det vill säga den andra parken. Där vi började med Toy Story för att sedan åka Hollywood Tower som var en ren skräckupplevelse eller tjaaa, iallafall för tangi;) alla tre gick och gissade på att jag skulle bli räddast men ack så fel som hade. Skrek bara på riktigt två gånger men sen kom mitt "jag har roligt" skrik.
Efter det vart det mat och specialeffeketer innan det vart Disney pizza. Vi åkte en bergochdalbana innan vi gick över till den "riktiga" parken.
Där var jag så nära till tårar att det inte var klok...
Jag var verkligen ett litet barn igen på Disney land. Ett litet barn som får åka alla dom häftiga grejerna. eller Tjaa, tydligen i te tillräckligt liten för att Lilo och Stich ville snacka med mig eller Långben... Men lilla söta björnen Duffy hade tid för mig;) vi kollade även på paraden och så fick jag en efterlängtad sockervadd.
Vi var även in i Disney slottet, i Paris tillhör det törnrosa. Vi hälsade även på Draken i grottan.
Vi hade verkligen tur att Erwann var där för han slussade förbi oss i köerna och vi fick 25%på allt vi handlade och gratis inträde. Helt underbar dag hade jag minst sagt. Lite synd bara att jag aldrig fick träffa varken musse, mimmi, Kalle eller Kajsa:/ men lyckades nästan få tag i piff och puff men alla ungar var ivägen...


Paris, paris

Så nu har jag nog gjort min sista sightseeing för den här gången i Paris. Tangi är i som sagt här och vi har knallat runt Paris med Erwann. La defense, triumfbågen där vi tog en cykeltaxi till concorde och därifrån gick vi till tullinerna där vi tog en öl för 10.40euro;) sedan iväg till Moulin Rouge för att sedan gå upp till vackra Montmartre och Sacre Coeur. Sedan bar det av tillbaka till Versailles


La Grande Gala 2012

Fy faan vad jävla arg jag är! Här är man snäll och låter folk sova här gratis och få uppleva Paris det enda jag begär är att jag ska få gå på min gala i min klänning och vara vacker och elegant det gick ju bra... Fick vara där i en och en halvtimme innan jag fick lämna mes tårarna i ögonen för att återigen bli besviken på HONOM...

Allt bar som i en saga. Vi åkte dit med Francois föräldrar och gick uppför alla trapporna framför trocadero med Eiffeltornet i ryggen. Alla runtomkring kollade verkligen på oss, det var sjukt mycke folk där i området. Vi hittade inte riktigt ingången så vi snurrade runt ett tag sen fick våra biljetter av Francois och fick stå i kö i 45min men sen fick vi komma i. Och det var helt fantastiskt. Allt var som i en saga. Med den stora trappen ner och alla dom utklädda maskerad personerna. En av dom kom och tog min hand och gick med mig ner och jag verkligen sprudlade av glädje.
Vi tog en fördrink och minglade runt lite innan vi gick till tjej toan så jag kunde tejpa mina fötter som var halvt döda. Sedan satte vi oss vid ett bord och satt där och spanade så kom på killar och bjöd på champagne och sedan försvann dom igen sen..... Fick jag ett samtal som förstörde min saga...


Les chevaux<3

Att man kan må så mycket bättre efter en timmes ridtur även fast det gick rent utav skit.
Var opepp på att rida då jag vilat en stund men tog mig dit ändå. Då fort jag kom in i boxen kändes allt så mycket bättre.

Hoppas verkligen att pojkarna är kvar hemma över sommaren. Fast jag tvivlar på det:/


Mort!

Jag är något död efter den här dagen. Det har varit 26 grader ute och samma i lägenheten där jag inte suttit still mycket. Sedan så har alla barnen varit monster idag... Men det är nog bara konsekvensen över att jag är på dåligt humör. Pressen från Karin har varit hård och stressen över att göra allt rätt börjar sätta sina spår... Hon är inte dum på något sätt utan det är bara det att hon tror jag klarar av mer än jag kan och jag kan ju aldrig säga ifrån. Men nu är det inte mycke tid kvar.

Iallafall så ska jag ta mig en tupplur nu så jag pallar med morgondagen som kommer vara minst lika hemsk...


Ingen rubrik

Då har man... Städat, storhandlat, insett att man inte får med allt hem på samma gång, kämpat mig hem första gången, uppför alla trapporna, in med allt i kylskåpet, ut igen och handla ich ta hem resten. Äta en snabb lunch, hämta Alice bära upp Alice för trapporna. Nu äntligen några minuter putsning innan jag tar tag i pannkakorna och sedan mer städning innan Alice vaknar och jag ska hämta alla barnen...


Oskön torsdag

Barn lämnade, diskmaskin ur plockad och i plockad. Nu ska jag ta mig an barnens rum i två timmar, sen tvätt sen stor handla sen hämta Alice på dagis... På med städ handskarna


Döda!!!

Fy faan vilket slut på veckan jag kommer ha...
Jobb 8-14, sökt efter bal klänning fram till halv sju då jag vart dödad på dansen och sen springa från tågstationen och hem för att hinna äta middag innan familjen skulle sova och en snabb dusch för att sova sedan då man börjar nio imorrn och jobbar hela dagen... Godnatt


Halvtid

Då har halva tisdagen oxå gått. Förmiddagen var jag mer produktiv än vanligt. Handlade, skjutsade Ingrid till tåget och införskaffade presenter som Karin bad mig om.
Nu så sover Alice men hon vaknar nog snart. Så istället för att träna trycker jag i mig sista Bullen från påsen som Ingrid hade med sig.


Godnatt världen

Nu har jag och Ingrid njutit av sista måltiden tillsammans för den här gången. Vart min favvo restaurang här i Versailles igen. Och beasås.
Så nu blire lite sömn sen upp imorrn och jobba och få iväg Ingrid till flygplatsen. Sen äre bara att ladda om för Tangi kommer på lördag.

Godnatt allesammans!


Tjolahopp!

Faan nu är jag riktigt less på vädret här... Det har ta mig faan regnat hela april och även halva maj?! Ska inte våren vara härlig i Paris?

Iallafallså vart det jobb 12.30 och så gjorde Ingrid hennes pannkakor till lunch. Smakar inte riktigt som när hon gör dom i sverige men gott var det iallafall!:)


Söndag

Idag har varit en riktig slö dag. Köpte en glass i Versailles gått lite mer och sedan slängde Ingrid ihop en middag av ingenting och gott vart det:) och efterrätt glass och fruktcocktail:) sen kände jag att kilona la sig över magen och låten så jag tog en promenad på 40min. Nu blir det små mys och sen jobb 12.30imorrn


Moulin Rouge

Nee nu har jag dragit mig för länge för att skriva om gårdagen. Men nu äre dags;)

Vi var sena upp ur sängen som vanligt men väl uppe och påklädda gick vi till parken för lite relax till opera. Vi låg nere vid kanalen ett tag tills det vart för kallt och då fick vi hem och fixade oss.
När vi väl var klara så åkte vi in till Paris och pigalle för att hitta nån restaurang för vi kunde käka på. Vi fick gratis fördrink, inte helt fel.
Sedan käkade vi varmrätt och efterrätt. Jag åt fisk med smörsås och till efterrätt tiramisu. Ingrid åt tigerräkor till varmrätt och crème brulee till efterrätt.
Sedan gick vi till en bar/café för att drick kaffe och fördriva tid innan vi skulle till Moulin Rouge. Där skulle nått live band spela och när dom väl riggat och börjat spela sweet home Alabama så slutade som för set var tydligen bara sound check. Sen gick dom. Så vi fick aldrig höra hur dom verkligen lät för då var det dags att gå till Moulin Rouge.

Väl där fick köa ett tag och sedan vart vi satta vid ett bord med två amerikanare bredvid oss som var jätte trevliga.
Showen var helt fantastisk en massa glitter, glamour och bröst;) det var verkligen en upplevelse på Moulin Rouge.
Efter det tog vi en taxi hit till Versailles och sov bra länge i morse;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/932886/images/2012/pic_203394490.jpg" class="image">


Mätta belåtna och glad:)

Då ht vi tryckt i oss en familjepizza. Jag och Ingrid alltså bara. Sen en halvbytta glass och nu jobbar vi på vin flaskan.

Dagen har vi tillbringat på gatorna i Paris och på shopping gallerian i la defense. Råkade bli lite nya saker:/

Imorrn ska vi bara ta det lunch och förbereda oss för en kväll på Moulin Rouge.

Godnatt!


Simpsons

Just nu är det Simpsons på tv, intressant va? Nee men snart har yttligare en dag gått och den har tillbringats här i Versailles. Vi har bland annat gått lite i parken. Sen så gick vi i slottet vilket var magont roligt med tanke på allt JÄVLA folk.... Ikväll så ska vu gå på restaurang här i Versailles blir den som jag mamma och pappa gick på. Dom med beasås. Surprise va?;)
Såå nu ska jag fixa mig lite inför kvällen ändå;)


Godmorgon världen!

Nu hat vi käkat frukost, duschat och målat oss. Ska bara ta mig en kopp kaffe till innan vi beger oss till Versailles slottet:)


Paris dag 1

Då har jag och Ingrid kommit illegala från våran dag i Paris. Vi har gjort samma runda son jag gjorde med mamma och pappa dvs. Grand arche vid La Défense tunnelbana till Charles de Gaulle-etoile för att besök triumfbågen, vidare gick vi längs champs elysee för att vika av mot trocadero. Där åt vi våran matsäck och kollade på lite street dance innan vi gick ner till Eiffel tornet. Efter det gick vi längs Seine till concorde och tullinerna där vi köpte oss varsin crêpes med nutella banan. Sedan promenader vi vidare mot Lovren och sedan till notre dame där vi gick in. Sedan för att organisera upp oss lite tog vi en irish Coffee innan vi gick till den fula byggnaden vid min dans. Vi gick omkring i lite affärer och kollade runt lite innan min dans.

Under tiden som jag dansade med en ny kille som ledare för hip hop girly så gick Ingrid ännu mer.

Hon har kämpat på bra idag och vi båda kommer nog känna av det imorrn. Nee nu ska jag ta och korka upp vinet så vi kan käka ha det!


Ingen rubrik

Då har ännu tisdagen gått.
Jag jobbade en timme på förmiddagen och sedan följde i Ingrid med mig när jag skulle hämta barnen. Men vi hamnade i världens oväder. Regn hagel och åska. Vi käkade halter och Ingrid var glatt med. Sedan följde hon med till Hugos svenska skola innan vi åkte hem andades medans Alice sov. Sedan hämtade vi Hugo och Elsa.

När jag väl slutat åkte jag till min kurs och där jag fick komplimanger av läraren för mitt uttal:)

När jag kom tillbaka fick jag middagen serverad av Ingrid och veckans bästa nyhet när jag hämta min lön. Karin sa då att jag var ledig imorrn ich jag var helt inställt på att jobba sååååå.... Paris imorrn för vår del;)